Lukáš Lacko postúpil do štvrťfinále dvojhry po triumfe nad Čapkovičom

08.11.2012 Bratislava

Bratislava 8. novembra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open (dotácia 85.000 eur).

Obhajca titulu zdolal v 2. kole po prvý raz v súťažnom zápase krajana Kamila Čapkoviča za 2:08 h po trojsetovej bitke 6:4, 6:7 (5) a 6:3. Vo štvrťfinále nastúpi v piatok nie skôr ako o 16.00 proti turnajovej sedmičke skúsenému Belgičanovi Olivierovi Rochusovi.

Lackovi vyšiel úvod zápasu s Čapkovičom, keď v treťom geme prelomil podanie súpera a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 3:1. Finalista turnaja ATP v Záhrebe si v ďalších minútach s prehľadom strážil servis a zisk prvého setu spečatil esom. V druhom dejstve si obaja hráči držali podanie a tak na rad prišiel tajbrejk. V skrátenej hre si Čapkovič vybudoval náskok 5:2 a za stavu 6:5 premenil v poradí tretí setbal. V rozhodujúcom dejstve sa však vďaka brejku v ôsmom geme presadil Lacko. Za stavu 5:3 premenil pri vlastnom servise vďaka esu hneď prvý mečbal.

Lacko bol po skončení zápasu spokojný so servisom, returny mu však nevychádzali podľa predstáv. "Začiatok mi vyšiel, rýchlo som ho brejkol. Druhý set som sa však hľadal na returne, strácal som trochu pôdu pod nohami a znervóznel som, začal som sa obávať o výsledok. Kamil výborne servoval. Tajbrejk som si prehral sám, mal som tam dve nahrávky, no namiesto 6:4 bolo 3:6. Tretí set som bojoval, čakal som na jednu-dve chyby súpera a tie som využil," povedal Lacko. Slovenský daviscupový reprezentant tvrdí, že vo štvrťfinále proti Rochusovi bude dôležité dobre podávať. "Olivier je malý, nemá taký dosah. Jeho podanie nebude také smrteľné a aj na returne by som mohol mať prevahu. Je však šikovný zozadu, hrá rýchlo, bude to variovať so slajzom. Všetko sa to bude odvíjať od prvých lôpt. Ak ho budem držať pod tlakom, verím, že uspejem."

Dvojhra - 2. kolo:
Lukáš LACKO (SR) - Kamil ČAPKOVIČ (SR) 6:4, 6:7 (5), 6:3
Ivo KLEC (SR) - Ivan Sergejev (Ukr.) 6:7 (5), 7:6 (5), 6:3
Björn Phau (3-Nem.) - Norbert GOMBOS (SR) 4:6, 6:3, 6:2


Lucky loser Klec postúpil už do štvrťfinále dvojhry na Slovak Open

Slovenský tenista Ivo Klec sa ako lucky loser prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. V druhom kole si poradil s Ukrajincom Ivanom Sergejevom po trojsetovom boji 6:7 (5), 7:6 (5) a 6:3.

Klec prehrával v tajbrejku druhého dejstva už 1:4, no otočil nepriaznivý vývoj a v rozhodujúcom sete mal navrch. V piatkovom úvodnom štvrťfinále ho o 12.00 čaká štvrtý nasadený Čech Lukáš Rosol. Klec sa stal v Bratislave "katom" Ukrajincov, v 1. kole vyradil piateho nasadeného Sergija Stachovského.

Klec sa dostal do hlavnej súťaže iba vďaka tomu, že žiaden z hráčov, ktorí vypadli v 2. resp. 3. kole kvalifikácie, sa neuchádzal o pozíciu "lucky losera". "Do hlavnej súťaže som sa dostal s veľkou dávkou šťastia. S postupom do štvrťfinále som nerátal ani v tom najtajnejšom sne. Už víťazstvo nad Stachovským bolo príjemným prekvapením. Proti Sergejevovi som prehrával v tajbrejku druhého setu 1:4, no bojoval som a napokon sa mi podaril obrat. Proti Rosolovi nemám čo stratiť. Lukáš nebude zrejme taký namotivovaný ako vo Wimbledone, kde zdolal Rafaela Nadala, no je to už štvrťfinále a určite bude chcieť potvrdiť úlohu papierového favorita," povedal Klec.

Gombos prehral s Phauom

Talentovaný slovenský tenista Norbert Gombos neuspel v 2. kole dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open (dotácia 85.000 eur).

Držiteľ voľnej karty napriek sľubnému úvod prehral s turnajovou trojkou favorizovaným Nemcom Björnom Phauom za 1:45 h v troch setoch 6:4, 3:6 a 2:6.
 

Vyberte región